Cât căștigă medicul tău de familie?

Știai că veniturile medicului tău de familie sunt publice?

Fiecare casă de asigurări de sănătate publică o listă cu medicii cu care are contract, iar veniturile lunare ale cabinetelor acestora sunt publicate online. De exemplu, pentru CASMB (Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București) veniturile medicilor de familie sunt disponibile AICI.

NU UITA: Veniturile publicate sunt veniturile cabinetului: doar o mică parte din aceste sume se va regăsi în buzunarul medicului, deoarece din aceste sume se plătesc:

  • utilitățile (curent, internet, apă, încălzire, telefon, alte cheltuieli de regie/întreţinere etc)
  • contractele de pază/monitorizare, închiriere a spaţiului, preluare și incinerare deșeuri contaminate etc
  • infrastructura informatică: calculator, imrimantă/imprimante, consumabile (cartuș/toner, hârtie), licențe de utilizare a programelor (Windowws, antivirus, softuri medicale), semnătură digitală etc
  • aparatura în care medicul tău de familie a investit (ecograf, EKG, spirometru, tensiometre, holtere, stetoscoape etc) – casa naţională de asigurări de sănătate nu oferă nimic medicului tău gratuit!
  • salariile personalului auxiliar: contabil, asistentă, IT-ist, personal de recepție, infirmieră/femeie de serviciu etc.
  • tipizatele folosite în activitatea medicală: se plătesc carnetele de certificate de concedii medicale, bilete de trimitere la alți specialiști, biletele de trimitere pentru analize și investigații, rețetele speciale, formularele (adeverințe, certificate nupțiale, certificate constatatoare ale decesului șamd).